Keresel valamit?

2016. december 10., szombat

Elmaradás/1 - Táncvarázs

Nemrég átnéztem az össze eddigi könyves bejegyzésemet, és rájöttem, hogy mostanában annyi könyvet olvastam, hogy azokat mindenképpen meg kell osztanom veletek. Igen ám, de ahogy keresgéltem Tavi Kata könyveiről nem találtam semmit, és rájöttem, hogy az első két könyvet olyan rég olvastam, hogy akkor még a blog sem volt, így nincs is róla bejegyzés. Így ezeket most próbálom egy kicsit hosszabb bejegyzésben pótolni♥ Megmutatom nektek a borítókat, a fülszövegeket, és a rövid véleményemet a 3. részről.

Lilla imád táncolni, ezért alig várja az új gimit a tánccsoporttal, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat.
Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, akit valaha látott… a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten.
A szülei szerint valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián?
Mi zajlik a kosárcsapatban, miért marják egymást a fiúk, hol nyíltan, hol burkoltan? Tényleg a tehetség számít?
Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból csatározás, szeretetből irigység és gyűlölet? Forrong a lánycsapat! Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a meccseken, szenved a feleltetések alatt, és hol pörögve, hol valami másra vágyva éli a középiskolások mindennapi, ám mozgalmas életét.
Vajon rátalál a boldogság?
Szeptember van és tanévnyitó, Lilla szorongva várja Krisztiánt. Nyár elején elcsattant egy csók, de azóta hiába vár folytatásra. Krisztián körül teljes a káosz, a rockistennek kinéző fiú elutasító Lillával és másokkal, sőt, a kosarazásban sem leli örömét.
Mi folyik a háttérben? Mit kavar a felbukkanó exbarátnő, Adrienn? Miért állít be Lilla bulijára és miért kezdenek verekedni a srácok?
Lilla éli a tánctagozat mindennapjait, de az iskolai órák és fellépések mellett nyitva tartja a szemét. Rájön, hogy Márk és Krisztián ellenséges viszonya mögött apró, múltbeli titkok rejlenek, és szuperkém barátnőivel akcióba lendül, hogy megtudja, mi az igazság. Ám Lillát meg mások figyelik, akik félreértik a fiúkkal folytatott barátságát, és mocskos pletykákat terjesztenek róla.
Vajon mit érez iránta Krisztián? És kit szeret Márk?
Lilla keményen küzd, szenvedélyesen táncol, de néha elbukik. Lesz olyan fiú, aki erős karjával átöleli és az Élet nagy táncparkettjén igazi társa lesz?


Lilla és Krisztián egy párként kezdi a tizenegyedik évfolyamot a Duna-parti Gimnáziumban. A két szerelmes mindent megtesz, hogy semmi se rontsa el a boldogságukat, de mintha a szülők összeesküdtek volna ellenük, és amikor nem ők gördítenek akadályokat Lilláék útjába, a baráti társaságban akad mindig valami baj.
Képes lesz Krisztián elviselni Lilla és Márk szoros barátságát?
Sikerül Lillának megfejtenie Ákos szokatlan viselkedését?
Hogyan alakul Jázmin és Kristóf felettébb zűrös kapcsolata?
Kibe szerelmes Gréta? És miért érzi Flóra egyedül magát?
Lilla az idei évben még komolyabban veszi a táncórákat, mert nagy a tét az év végi vizsgán. Vajon tényleg neki teremtették a színpadot? Krisztián pedig kosarasként olyan lehetőséget kap, amire nem is számított.
Sorban: Nyitótánc - Ballépések - Táncvarázs 
A szöveg térbeli csúsztatásával próbáltam érzékeltetni a részek közti különbséget, remélem sikerült. Ha a fülszövegeket elolvassuk, már egy kis fogalmunk lehet a könyvről, a kezdetleges tartalomról. A Sulijegyzetek sorozat Lilláról és Krisztiánról szól, bár ezt már olvashattátok a fülszövegeken. Lilla táncol, Krisztián pedig kosarazik. Ők ketten nagyon régen, még óvodában nagyon jó barátok voltak, csak összevesztek, aztán Krisztiánék elköltöztek. De egy véletlen folytán szomszédok lettek, és megismerkedtek, rájöttek, hogy honnan is ismerik egymást, és lassacskán egymásba szerettek, csak hát ugye azok a fránya bonyodalmak...Olvassatok bele, olvassátok el, fedezzétek fel a történetüket♥ (És ha minden igaz, jön a 4. is)
- Ms. A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése