Keresel valamit?

2016. szeptember 12., hétfő

Hencegő Hétfő/ A történetem

Sokan nem tudják egy különleges és nagy titkomat, hogy én régen beteg voltam. De ezt most sem fejteném ki. A lényeg az, hogy 10 évesen megírtam a történetem egy mesébe szőve, amivel nagyon sok pályázaton indultam, többet meg is nyertem. Most ezt a mesét szeretném veletek megosztani, remélem tetszeni fog♥



A meggyógyult királylány

Egyszer volt, hol nem volt, a szivárvány virágos réten túl, volt egyszer egy király, s annak volt egy gyönyörű szép Alexandra nevű lánya. A királylány egyszer a szivárvány virágos réten sétálva leszakított egy virágot, amely a gonosz boszorkány virága volt. A gonosz boszorkány éktelen haragra gerjedt és olyan gyógyíthatatlan betegséget küldött a királylányra, amelyet a király orvosai sem tudtak meggyógyítani.

A király kihirdette országon innen országon túl, hogy annak  adja a lányát és fele királyságát aki megmenti a  lánya életét.

Jöttek is mindenféle csodadoktorok, de egyiknek sem sikerült megmenteni a királylányt. Mígnem Debrecen királyságból jelentkezett egy Maródi nevű varázsló, aki azt mondta a királynak:

- Szabó király, csak akkor gyógyul meg a lányod, ha születik egy testvére aki az életelixírt hordozza a vérében. Egy év múlva meg is született a kis királyfi, ám a gonosz boszorkány erről tudomást szerzett és a királylányt bezárta áthatolhatatlan  üvegpalotájába.

A király ismét kihirdette, hogy aki kiszabadítja a lányát annak adja lányát és fele királyságát. A sok jelentkező közül végül a szomszédos királyságból Áron herceg indult a királylány kiszabadítására.

Áron herceg a gonosz boszorkányhoz szegődött, hogy megtudja üvegpalotája titkát.

A gonosz boszorkánynak volt három varja, azokat etette a herceg. A varjak közül az egyik egy elvarázsolt királyfi volt, aki elárulta Áron hercegnek, hogy a varázspalota kulcsának rejtélyét csak a jóságos Kriván varázsló és annak tündérei tudják megfejteni. Így a herceg felkerekedett hogy Pest királyságban megkeresse a Szent László tündérséget. A tündérségben a tündérek nagy szeretettel fogadták. Áron herceg megkérte a varázslót és tündéreit, hogy segítsenek neki bejuttatni az életelixírt az üvegpalotába, hogy meggyógyuljon a királylány. A varázsló beleegyezett és másnap el is indultak a nagy kiszabadításra.

A tündérek tündérport szórtak a gonosz boszorkányra, aki ettől mély álomba merült, és így nem tudta megakadályozni, hogy a varázsló kiszabadítsa a királylányt. A királylánynak kiszabadulása után Áron herceg átadta a gyógyító életelixírt, amit Ő meg is ivott és így elpárolgott róla az átok, és meggyógyult. A király betartotta ígéretét így Áron herceg megkapta a királylány kezét és a fele királyságot.

Hetedhét országra szóló lakodalmat csaptak, és boldogan éltek míg meg nem haltak. Aki nem hiszi, járjon utána!
- Ms. A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése